Biografie

Bart begon zijn muzikale loopbaan op 9-jarige leeftijd als hoboïst bij Elly Stevens en later bij Sjo Gelissen. Na de middelbare school werd hij toegelaten tot het Conservatorium te Maastricht en studeerde hobo bij Peter Steijvers.

In juni 2004 sloot hij zijn Bachelor opleiding met succes af en werd toegelaten tot de Masteropleiding die hij in juni 2006 afsloot.

Verder is hij als solohoboïst verbonden geweest aan het NJHO in de periode 1996 tot 2000 en aan de Jünge Blaser Philharmonie NRW in de periode 1999 tot 2009.

Tijdens zijn studie hobo startte hij tevens de hoofdvakken Orkestdirectie bij Jan Stulen en HaFa-directie bij Pierre Kuijpers.

Zijn Bachelor HaFa-directie sloot hij in april 2009 met groot succes af i.s.m. JBP Nordrhein Westfalen. Bart volgde privélessen orkestdirectie bij Theo Wolters, tot juli 2017 bij Jan Stulen, vanaf september 2017 bij Enrico Delamboye en Master HaFa-directie bij Jan Cober. Ook volgde hij Masterclasses bij: Jan Cober, Eugene Corporon, Alex Schillings, Jan Stulen, Arjan Tien, Enrico Delamboye en in juni 2014 op uitnodiging van Jac van Steen i.s.m. Residentie Orkest te Den Haag.

Als dirigent is hij momenteel verbonden aan  Fanfare St. Willibrordus Stramproy, Fanfare Moed en Ijver Blitterswijck , Symfonie Orkest Ensuite TU/e, Kon. Harmonie Eendracht Maakt Macht Wessem en Fanfare Concordia Leveroy.

Verder is hij gastdirigent bij verschillende orkesten in binnen- en buitenland.

 

 

 

Tijdens de finale van de Internationale Dirigenten wedstrijd 2013 van het WMC behaalde hij de Bronzen dirigeerstok (3e plaats) dit i.s.m. Marinierskapel der Koninklijke Marine.

In de zomer van 2014 heeft hij het Zomer Orkest Nederland gedirigeerd tijdens hun jaarlijkse zomertournee.

In juni 2016 behaalde hij de halve finale tijdens de Young Conductors Award te Hilversum.

In de zomer van 2022 heeft Bart zijn debuut gemaakt bij Opera Compact met de opera Der Freischütz.

 

Tevens is Bart als docent hobo werkzaam bij  Harmonie Concordia Melick.

Verder is Bart werkzaam als remplaçant bij verschillende orkesten in binnen-en buitenland en als docent HaFa directie